tisdag 31 mars 2009

Köket


Ikväll blir det en bild på lite detaljer i köket. Jag har inte kommit ut och gjort något ikväll,bara varit hemma. Inatt kom årets första röda lilla fuxföl. En liten tjej hon kom klockan två inatt därför är jag lite trött. Jag blir så glad och uppe i varv efter en fölning så det tar ett tag att somna. Chefen har köpt fasaner de är inne än så länge, men ska släppas ute. Jag blir bara hungrig när jag ser dem. Fasan är så gott. Min syrra tycker de ser goda ut att äta även med fjädrar, jag känner lite åt det hållet också. Undrar om vi var fågelhundar eller något sådant i ett föregående liv. Sopcassino idag. Sopgubbarna lämnade kvar soptunnan med organiskt avfall, med en syrlig lapp att det var plastpåsar som inte kunde återvinnas som något av avfallet låg i en tre fyra stycken. Chefen var sur och sa de kunde få böter och hörde i tur och ordning med folk här vem som kastat detta. Ja då kom claudia hans fru och kollade. Jag känner igen skröpet från mina blommor sa hon. Men det var påsar som var ok för återvinning det stod i botten på dem. Så det var sopgubbarna som hadde fel. Chefen var lite låg sen, han hadde ju liksom anklagat folk för att gjort fel. Sopsortering det är allvarliga saker här i Italien. Jag kan förstå det faktiskt för med så mycket människor blir soporna ett stort problem om man inte hanterar det rätt. Det såg vi ju hur det gick i Napoli med maffian som sopåkare..Själv funderar jag just nu på var man slänger glödlampor, jag tror det är i ej återvinningsbart..För de som inte bor här..vi sorterar i: organiskt avfall, ej återvinningsbart, Plast och plåt,glas,Papper och kartong.

4 kommentarer:

Vicky sa...

Vilken vacker hibiskus du har! Tror inte jag sett någon så gul tidigare.

Tack för berömmet! Det är en bra känsla att beta man gjort ngt bra :)

Vi måste åka med glödlampor till återvinningscentralen här. Där vi bor ställer människor ut allt möjligt som borde gå till återvinning bland vanliga soporna. Verkar inte vara så bra på att sopsortera - men jag inbillar mig att det är en ganska ny företeelse i Italien(?). Men i förra veckan hade någon ställt ut sina sopor på fel dag (vi ställer dem vid vägen 2 dgr/vecka) då var polisen där och letade efter bevis på vem påsarna kom från (stod utanför ett flerfamiljshus) - det tycker jag var bra för det ärg ganska äckligt att ha skiten stående i flera dagar...

Ha en bra dag! Kram

lurigopalia sa...

vi hadde så förut här med samma problem som ni. nu har varje hushåll sin egen tunna med kodmärkning och ställer ut de olika tunnorna olika dagar i veckan. Och då ser de direkt vem som syndat.Men man får betala för det också. Jag har tur för jag får slänga gratis i stuteriets tunnor.

Monica sa...

Hej !!!!
Mysigt du har det i köket.....!!
Men du är rolig du.....hungrig när du ser fasanerna....hi,hi....
Kul med nytt föl.....har alltid älskat fuxar.......
Ha en bra dag,
Kram,
Monica

Dennis Alexis Hellström sa...

Gud så bra skrivet i mina kommentarer! :) Du borde verkligen skriva ett eget blogginlägg om din syn på homoäktenskap. Diggade verkligen det du skrev. Tror du kan bidra till mycket stort! :)
Kram