torsdag 9 april 2009

Skenande ambulans..


Det är inte så farligt som det låter. De har en gammal ambulans som tjänstgör som dyngbil. Den är som en liten lastbil. Någon hadde inte dragit i handbromsen så den rullade in i stalldörren och gjorde en stor bula. Vi har en hage där det går nio ettåriga ston. De är på rymmen nästan varje dag nu. De kommer ju inte någon annanstans än inne på gården. Men den är stor. Så vi får fånga in dem. De är hopplösa när de kommer på hur de ska rymma. här är det två som klämmer av brädorna i staketet genom att pressa baken emot. Och de har skoj när de springer runt och får fart på alla hästarna i de andra hagarna. Småkillarna de ettåriga hingstarna har vi åtta i en hage de har aldrig rymt de har liksom inte kommit på att det går att göra det. (vi har 86 till ettåringar, men de är i bergen på bete, de här är de senast födda) .

Sen ikväll var vi hem till Franco. En arbetskamrat som är sjuk. Han har opererat sig några gånger nu för bla. brock i magen. När han är frisk kör han traktor på gården. Kör hö ,hämtar halm osv. Franco bjöd på hemgjord salami som var jättegott och eget vin ägg mm. Tony var inte med för han skulle till tandläkaren och nicola hadde något annat ärende. Nu ska jag lägga mig för det blir nog upp och förlösa minst två ston i natt.

1 kommentar:

Anonym sa...

GLAD PÅSK! Ha ha typiskt tjejer haha dom vill väl känna av friheten. Ja då har ni något att jaga runt på innan ni får in alla igen. Nu har allt våren kommit till vår lilla by. Har hittat tussilago här om dagen när jag gick till jobbet. Krokusarna i blomrabatten har också kommit upp. Dom är allt för söta dom små kycklingarna. Men dom har ju ett hemskt öde framför sej. Men dom är allt bra goa skulle nog kunna leva på kyckling. Hur är det hos er, kommer det påskkärringar och gubbar? Så som det gör här. Dom kommer i morron, så nu har man allt burkat upp med godis.. Kram Och Än en gång GLAD PÅSK på dej. Carina