tisdag 23 juni 2009

Det växer så det knakar..





Både växter och djur. Fölen är avkommor till Pine chip och den lilla fuxen Love you.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oj så fina bilder...föl är så söta...man vill bara krams med dem! Hur lång tid tar det egentligen innan de växer färdigt?

Sv: Ja visst är det hemskt att människor är så elaka att de utnyttjar barn!

lurigopalia sa...

Föl kallas föl tills de är ett år. Sen är de unghästar. Det beror lite på ras hur länge de växer. De travhästar vi har har mycket amrikanskt blod i sig och de flesta har växt klart när de är två år. Men en del växer till de är tre. Kallblodiga hästar kan växa enda till de är fyra. En ridhäst börjar man inte rida på förän den är tre år.Engelska fullblod rider man på tidigare då de också är tidigare i utveckling.Man kan mäta en häst när den är ett hur hög den blir.man mäter från bogspetsen till manken. Och längden på benen. om benen är tex. en meter och det första måttet är 90 cm så växer hästen tio centimeter till.

Anonym sa...

Hej! Fy vad det såg otäckt ut på häsen stackarna vad dom får stå ut med mycke.Hoppas det hjälper det ni fått nu. Ja sommaren är inte bara varm och skön, den har ju en baksida också med mycket otyg. Har du egna vindruvor? Vad härligt du har det. Måste allt spara ihop pengar så jag kan komma ner och hälsa på dej för det skulle vara jätte kul.Men man har ju inte så mycket att spara på när man har sjukersättning. Men något kan man ju spara om man har något att se fram emot. Men nu har jag bestämt mej för att skaffa linser för nu är jag bra trött på att ha glasaögon dom är ju bara ivägen och skitiga jämt och inte kan man ha solglasögon på sej heller.. men nu ska det bli av med att skaffa linser.. Nu har vi också fått det varm och soligt så man längtat efter denna värme.. Du har tur som får vara ute och jobba inte kul jämt då men ändå härligt. Kram på dej min vän/Carina

Myra sa...

Det är en härlig årstid nu. Eller hur! :)

Anonym sa...

Ok...måste dra ett dåligt skämt...jag fnittrade högt för mig själv när jag såg bilden....om du slänger de gröna tomaterna i stekpannan kan du kalla dem stekta gröna tomater!