torsdag 14 maj 2009

Flaggstång och negerhuvuden..


Idag kom min mamma och styvfar hem till Dalarna. De åkte härifrån igårkväll och sov på hotell Skavsta inatt. Min styvfar fyllde 75 år medan de var här. hemma planerade min syster en överraskning åt honom. Vi sa inget till min mamma häller. Vi köpte en flaggstång med svenska flaggan åt honom. En riktig, syrran hadde mycket omak med att få den fraktad och rest. Men idag när de kom hem stod den där hissad.Och de hadde fått en del gäster, det blev ett litet firande i efterskott. Den dagen han fyllde år var vi i Padova.
Jag är inte så bra att pricka in dagar folk fyller år på. Min styvfar fick blommor av mig för några år sedan. Det var på dagen en månad innan han fyllde jag tog fel månad. Han tackade men undrade vad han fått blommor för. Ett annat år så grattade jag två dagar efter han fyllt. Men numera har jag syrran som påminner mig om när någon närstående fyller år.
I Murano finns allt möjligt i glas. Jag fick se den här pampiga ljuskronan. Men det där svarta är negerhuvuden. Är det rasism? Jag begriper i alla fall fattar jag inte riktigt vad de gör i ljuskronan det verkar lite malplacerat..

1 kommentar:

Monica sa...

Hej !!!!!
Nu har jag äntligen tid igen , till att börja titta runt hos er alla.......
Mysiga inlägg, här som vanligt......
Ja,det kan vara tufft att komma ihåg datum,faktiskt........
Jag tycker ABSOLUT att det är rasism att sätta svarta huvuden i en kristallkrona.......plus att jag AVSKYR alla lampor och ljusstakar,som fanns förut......och som det finns en del av fortfarande,här tyvärr.......med färgade personer , som håller i lamporna och ljusstakarna.......och jag ABSOLUT vägrar att köpa sånt.....tycker det är fruktansvärt.....!!!!!!!!
Ja,ursäkta,det blev löite aggresivt.......men jag är väldigt känslig, för all typ av rassism.....
Kram på dig.......
Monica i Rom