torsdag 29 januari 2009

Ingen glamourdag..

Idag skulle trettio ston hämtas i olika hagar för att undersökas av vetrinär med ultraljud. Det gör man för att kolla att deras graviditeter fortlöper normalt. Det innebar en massa promenerande för mig och killarna. Vi hjälps åt allihop en sådan här gång så vi får in hästarna fortare. Ut i leråkrarna och vada genom vattenpölar,få tag i hästarna. Sen är det en del hästar som inte alls vill gå genom lervälling och vattenpölar. En fick jag med mig genom att backa henne genom vattnet, det gick tydligen bra bara hon inte såg det. En annan gick snällt med enda tills hon kom på hennes kompis inte var med, hon tvärvände och jag sladdade omkull i leran. Så jag såg ut som en gyttjebrotterska. När alla hästar var infångade och i stallet var det redan lunch. Sedan efter lunch kom Fabio vetrinären, eller ska jag säga vår huvudansvarige vetrinär. Vi har ju en vetrinär stationär på gården vid varje fölningssesong. Sen har vi vetrinärer som kommer hit för embryotransfer och andra specialistvetrinärer för andra saker. Vi har en egen klinik med litet apotek på gården, vi genomför även mindre operationer här. Jag brukar assistera det är jätteintresant. Det är mest rutinoperationer på ben ,på lite större föl. och navelbrock. Oscar blev kollad och han mådde bra, skönt.
Jag vill passa på och tacka alla mina bloggkompisar jag hittat här. Det är jätteroligt och följa era liv här på bloggen. Och jag tycker det är roligt att några också vill läsa det jag skriver. Jag har fått många tips och råd från era bloggar. Och 99 procent av alla här som jag stött på är possetiva och uppmuntrar varandra. Det kan faktiskt lätta upp med en trevlig kommentar om man haft en taskig dag. Och det känns som många av er skulle kunna bli riktigt goda vänner till mig. Och vem vet, någon gång när jag får tid kanske jag gör en liten rundresa i alla fall här i Italien.Och då hör jag av mig, för en kopp kaffe på närmsta bar..Och har ni vägarna förbi Venedig så hör gärna av er..

3 kommentarer:

Livet på Citronodlingen sa...

Det låter som en ganska tuff dag. Själv har jag varit lika tråkig som vanligt och jobbat vid datorn, sovit middag och städat lite *hihi*

Vicky sa...

Sannerligen, det låter som en tuff dag!

Håller med om att bloggen har gett en massa roliga bekantskaper. Det är inte utan att man är lite nyfiken på er andra "italientjejer" :)

Ha en bra dag!

Dennis Alexis Hellström sa...

Svar: Ja, den filmen är så vacker! :D Vart skickade du den skräckisen? Kram