söndag 12 juli 2009

Vetrinärska och trollsländor..







Igår kväll fick jag sitta med ett föl som fick dropp. Och Georgia en vetrinär var här och hadde dropp på en annan fölunge, idag fick de mer.De har influensa och hadde blivit lite uttorkade. Men nu är den saken åtgärdad men där flög den lediga söndagen. Fast chefen fick så dåligt sammvete så jag får ledigt i veckan i stället. Det är bra för jag ska till posten och fixa ett poste pay. Ett betalkort man sätter in pengar på sen kan man betala på de flesta ställen med det och handla på nätet samt ta ut pengar i automater. Jag gillar detta bättre än kreditkort för ingen kan få ut mer pengar än det finns. Så man inte blir lurad och står där med en stor skuld. Jag passade på att ta lite kort i hagarna på trollsländor..Jag ska ta lite siesta nu, sen cykla in till byn och ta en glass o en cappocino .

Påbilderna en gul o en blå trollslända samt Georgia framför ena fölet som fick dropp.

4 kommentarer:

Livet på Citronodlingen sa...

Det kan ju vara rätt skönt att få vara ledig mitt i veckan också ibland :o)

Miranda sa...

Men måste du fixa ett poste pay? Det går väl bra med ett vanligt bakomat-kort att betala i butikerna?

Jag har ett superflash från Banca Intesa, och det är inget kredit kort. Kostar 10 euro om året, jag kan betala i butiker, föra över till Sverige och plocka ut från bankomaten.

Unknown sa...

Hejsan! Har tagit mig ordentligt med tid att bläddra igenom din blogg, förlåt att det dröjde. Fantasktiskt fin blogg du har och mycket intressant liv. Har lagt mig till skaran som trogen läsare. :=)

Ang. bankkkortsfrågan. Mitt konto är gratis, en tjänst i luckan per månad får jag göra, de har lagt in den tjänsten så man kan sätta in sin lön, sen kostar det. Betala i butik, Internetbank, bankomat, föra över via Internet är gratis. VISA kort är en annan femma, men vi använder PostePay och sätter in en rejäl summa på en gång, det kostar 1,20 euro för en insättning. Det enda jag betalat för är en stalig öppningsvagift...Berlusconi måste ju få äta sin gåslever..:=(((

Jag ska skriva ett inlägg snart. Måste bara kontrollera att allt stämmer först. Kan ju inte lita på allt som sägs....

Hälsningar från VARMA Sicilien!

Unknown sa...

Skònt att "prata" med andra svenskor i Italien, verkar som att vi stòter pà ràtt sà lika grejer. Hoppas att det ordnar sig med banken snart! Det verkar som att de àr ràdda hàr pà Sicilien att bràka om penga-grejer. Riccardo sàger jàmt "Qua nessuno fa casino con tuoi soldi, sanno che successo.." Vad det nu innebàr...kan bara tànka mig!