fredag 8 oktober 2010

Italienska svärmödrars mardröm..

Du har träffat en Italiensk kille. Han är fantastisk, du faller och sedan innan du vet ordet av har du flyttat till italien. Då märker du men karln har inte klippt navelsträngen. Det är fortfarande det mamma gör är bäst och i vissa fall kommer hon gärna hem till er och styr och ställer. Ja tänker du man får väll anpassa sig och försöker göra pastan precis som svärmor,försöker stryka och städa lika fint som svärmor. Men du förstår snart att det kommer du aldrig att klara av.. Då tar du fram esset i ärmen. Och svärmor har inte en chans. Du bakar svenska kanelbullar och serverar killen dem färska med mjölk. Sen är han såld. Gör det ett par gånger och han kommer tjata till alla om swedese kanelboll. Svärmor kommer bli grön av avund. Men vad du än gör lämmna inte ut receptet. LJUG säg att det är en svensk rikshemlighet eller vad som hellst. Sen har du en trumf för alltid och din kille tycker du är fantastisk,minst lika bra som mamma. Och en italiensk mamma är inte dum, hon vet när slaget är förlorat. Nu kan ni kanske lära känna varandra och till och med bli goda vänner...Detta är goda råd som jag summerat efter hört åtskilliga svensk.italienska familjer hur det funkar..obs får ju läsas med viss ironi och humor om ni inte redan förstått det..

5 kommentarer:

Livet på Citronodlingen sa...

hehe :o)
Jag har som tur är inga större problem med min :o)

lurigopalia sa...

Helena i ditt fall får du väll bjuda svärmor också. Kanelbulle är aldrig fel..

Vicky sa...

Brukar ofta bjuda när barnen har kalas och de går åt fort!

Cardamomo heter det på italienska, men finns nog inte i alla affärer.

Unknown sa...

Mmmm...vad roligt inlàgg! :=D

Jaroq sa...

Lite är det nog en generationsfråga ... i Italien som i Sverige är det numera ”få” kvinnor som LAGAR mat - eftersom jag kan ... har de italienska ”svärmödrarna” aldrig varit problemet :)
- Då oftare ”problem” i familjer/länder där halvfabrikat och liknade används...
Det bästa med en italienare är, att oavsett var i landet (världen) de bor VET de oftast ”allt” om sina hemtrakters mat - inte bara mammas ;)
- Svenskar ”refererar” oftare till Ikea, än den Egna landsorten ...