torsdag 26 februari 2009

Utmärkelse-vintervärme x 2


Jag har fått en utmärkelse från två håll. Och eftersom det är två fantastiska tjejer som jag gillar skarpt, så blir man jätteglad. Det är från pysen73.blogspot.com och veraintoscana.blogspot.com . Tack så mycket.

Jag vet inte vilka som redan fått den, så den som vill får plocka upp den nu. Som ett litet tack för att ni läser min blogg. Jag har alltid tyckt om att dela med mig av det jag är med om, och att få en inblick i andras liv. Jag har sett i några bloggar man funderar på om man kan vara riktiga vänner på bloggen. Jag svarar det kan man. Tycker att man får en bra uppfattning om vad det döljer sig för en person bakom en blogg. Och de jag fortsätter och läser och kommentera är sådanna jag skulle välja som vänner irl också. Jag citerar en vännina: vänner är som änglar, det är inte alltid de syns ,men de finns alltid där.

onsdag 25 februari 2009

En födelsedag och en som slutar..


Vi har haft en kille här som praktikant som går på en typ av jordbruksuniversitet. Han har varit här i 14 dagar. Han heter Diego, killen var suverän gjorde allt från körde traktor till att hämta hästar och mocka. Synd han var här så kort tid, han var ett fynd. Vi har en tjej här också som också praktiserar., hon är snäll, men inte alls samma gaist som Diego. Hon heter Gaya och ska vara här veckan ut. Det bästa med henne är att hon verkligen älskar hästar. Hon kan inte så mycket om dem, då hon nyss blivit intreserad. Men det hon saknar i kunskap kompenseras med en brinnande entusiasm. Hur som hellst blr det tomt efter ungdommarna.

Ungdom är däremot Jean piero inte längre, han fyllde 49 år. Vi skålade i prosecco och åt tårta. Andrea hovslagaren var här. Han fixade hovarna på flera ston, men ett sto har en fot hon vågrat oss att ta i . Inte sen jag kom hit har jag sett de fixat det. Jag och Andrea försökte sist han var här men det gick inte. Denna gång fick hon lite lugnande. Min gissning är att någon hovslagare varit väldigt dumm mot henne , därför var hon rädd att få just denna hov fixad, för ont har hon inte, hon är inte halt. Det gick bra, och nu tror jag hon fattar vi inte gör illa henne, så nästa gång går det nog bättre. Läser om förlovningen mellan kronprinsessan och Daniel. Någon tidning skrev Silvia såg sur ut och hon inte gillat han är en vanlig kille. Konstigt hon är ju själv inte adlig, men verkar vara mer förnäm än kungen själv nu. Just detta vet jag inte om det är sant men hennes snobbismen har jag upplevt från tv . Jag är lite kluven inför allt detta med kungahuset. Egenligen tycker jag det är något jag är emot och är inte royalist. Men samtidigt måste jag erkänna jag älskar att kolla på deras juveler och klänningar. Nobelfesten är ju en fest för ögat..Och nu kommer en bild på min egen lilla prins här oscar...

måndag 23 februari 2009

Igår..






















Jag tog så mycket bilder igår så det får bli några till. Dörren är till en resturang som ligger vid fiskmarknaden vid Rialto. Det är en av Venedigs äldsta resturanger. De serverar garanterat färsk fisk och skaldjur. Det är inte helt billigt men för en resturang i den klassen är priset ok. Och de har inte en massa konstiga pålägg på notan. Ska man äta i Venedig och tycker om fisk, då är detta stället att gå på..

söndag 22 februari 2009

Carnevalen är fantasi...
















Här kommer lite fler dräkter..

Bespottad,osannolikt möte o carneval











Jag åkte hemmifrån tidigt på morgonen, jag har lärt mig att då slipper jag trängseln. Jag cyklar till stationen sen tar jag tåget, det tar tjugo minuter till Venedig. I Porto magehera stannade tåget. Jag såg två unga killar stå förvänntansfulla på perongen. De var väll i femtonårsåldern. skinjackor och piercade lite överallt. När tåget stannade spottade de på fönsterrutan och det råkade bli där jag satt. De såg på mig och jag kastade slängkyssar åt dem. Då greps de tydligen av ånger de sprang framm till dörren öppnade den och ropade ursäkta tusen gånger damen..fast på Italienska. De var nog inte sådanna "bad" guys som de försökte vara.

Framme i staden strövade jag i lugn och ro genom en nästan tom stad. Det är underbart att strosa i gränderna. Doften från en liten bar drog in mig ,och jag tog en fritelle och en cappucino. Det enda som störde var ett gäng ryska turister som skränande kom förbi och drog vidare.Jag tog kort och var in och köpte lite småsaker, vad ska jag inte avslöja för det ska bli en födelsedagspresent så småningom.

Staden vaknar och det börjar bli folk och framme vid Markusplatsen fotar jag massor av fina dräkter. Men det gäller att passa sig skyndar man sig inte står det vips en japan brevid motivet och ska fotas. Jag vill inte ha dem med på bild. De är hopplösa och just japanerna. Men jag fick en massa fina bilder trots dem, jag var snabbare ibland. Jag åkte runt lite med båtarna och klev av på lite olika ställen. Och vid det som kallas havets port vid änden på Markus platsen stöter jag ihop med en kompis, Sölvie Nordin. Hon är guide och hadde just då med sig en grupp finländare.
Ganska konstigt av alla tusentals att jag skulle springa på henne. Sölvie är guide och talar tyska,norska,svenska,italienska och engelska flytande. Hon guidar grupper och tar privatguidningar. Här är en länk till henne http://www.veniceguiding.com/about/about.htm . Men behöver ni guidning i Venedig rekomenderar jag verkligen henne.

Jag avslutade mitt Venedig besök med ett resturangbesök. Jag vet inte vad den heter resturangen. Maten var god. Men kyparen försökte lura mig. Jag fick en nota på 31 euro och då var det 4 euro serveringsavgift och 10 % påslag av någon annan andledning. Det är åcker men så långt är jag med på det. Men jag gav kyparen en 50 euro och han säger det är ok och sticker. Menar han ska ha 19 euro i dricks. Jag hejdade honom och sa nu vill jag ha tillbaka på pengarna och du kan glömma dricks, det där var ett fult trix. Det är nog många som inte gitter säga till. Men till den lilla grisens ställe går jag inte igen..Jag tröstade mig med en glass innan jag åkte hem. Och den är supergod och slår det mesta glassen i Venedig..Här kommer lite bilder..

lördag 21 februari 2009

Födelsedagsfölet


Här kommer veronicas födelsedagsföl, nu lite mer än en vecka gammal. Söt och snäll är hon. Annars är det mesta som vanligt här. Jag kömpar på för att besöka doktorn. Igår skulle det vara kvällsöppet. Jag och Tony for till Bonisiolo och äntligen skulle jag få komma till doktorn, trodde jag. När vi kom dit satt en lapp på dörren att det var stängt just den fredagen..Jag kan inte annat än skratta, får försöka nästa fredag få se hur det går. Jag köpte i alla fall en ny kamera som jag är nöjd med. det var den sista på rea. den hadde kostat kring tvåhundra euro och var nedsatt till 119 euro...Imorgon blir det carneval igen..Och denna gång förhoppningsvis med bra bilder.

torsdag 19 februari 2009

Utmaning..

Jag har fått en utmaning av pysen . En rolig utmaning. Man ska svara på lite frågor om sig själv. Jag skickar sedan utmaningen vidare till dem som vill. Och antar man den så fyller man i fortsättningen själv på det som står med fet stil. Det är såklart frivilligt, men det vore skoj om ni alla som jag länkat till längst ned i min blogg ville anta den..

1. Jag är ingen sur klimmakteriekäring.

2. Jag gillar att ligga och guppa i havet på en luftmadrass.

3.Jag äter inte hästkött, ost eller blodpudding. Skulle äta skaldjur om jag inte blivit allergisk.

4. Jag säger ja till en mycket rik friare.

5.Jag ger mig sällan in i debatt med fanatiker.

6.Jag är duktig på hästar.

7. Jag stör mig på tupparna som gal hela tiden här.

8.Jag läser allt jag kommer över .

9.Jag är vackrast i mörkret.

10. Jag skrattar åt det som är roligt såklart..

11. Jag är en typisk tvilling om man tror på stjärnorna.

12.Jag har aldrig lyckats sticka klart någonting. Har gjort en halv vante i min livstid.

13.Jag är lycklig när min familj,jag och hästarna mår bra.

14. Jag trivs inte med falska personer.

15.Jag är dålig på att vänta. Det enda jag har tålamod med är djur.

16. Jag är rädd för eldsvåda att brinna inne. Och att något ska hända nära o kära.

17.Jag älskar många saker. Familjen,vänner,djur,havet,jordgubbar, resa m.m

18. Jag uppskattar lojalitet och uppskattning.

19.Jag tror på att den som sprider glädje får ett rikare liv.

tisdag 17 februari 2009

Fint pris..

Den här utmärkelsen fick jag av pysen, tack så mycket. Jag skickar den vidare til:

Stefan Hagbergs blogg
Bimbo Boys Blogg
Rut
och
reaktiv.......
Jag har inte lyckats länka i inlägget, men deras bloggar med länkar finns längst ner på min sida..

måndag 16 februari 2009

Egen doktor äntligen.











Jag var och blev listad hos en doktor idag ,fick ju åka till Mogliano för det. Jag fick en doktor i Bonisiolo som ligger inte alltför långt bort. Sen hadde den doktorn kvällsmottagning också en gång i veckan. S å på fredag ska jag dit. Annars var dagen ganska lugn jobbade utom två timmar då jag var och fixade detta i Mogliano. Toss out fick en skämtatack när jag skulle ta in honom. Han showade för mig dansade på bakbenen och sprang runt och stilade, undrar om han fått vårkänslor.




Jag har en hemsk familj. Syrran skrev sms att Hera kommit hem nu. Hera var hunden som dött. Jag undrade om hon blivit kremerad. Jo blev svaret ofräscht annars. Då var jag ju bara tvungen svara men jag tänkte kanske frysen, fast jag skulle i så fall hedanefter ta med egen matlåda vid besök..Men jag var inte sjukast..På vägen hem med kremerade familjemedlemmen, körde de fast i snön i Ludvika, min systerdotter föreslog de skulle "grusa" med Hera.. Som tur var hadde de en hink vanlig sand också. Så jag är en bad girl men inte hälften så bad som unga systerdottern...Vi är sådanna ,skämtar och har oss, ett sätt att tackla sånt som egentligen är jobbigt. Nu två bilder på masker jag köpt. Den stora från förra året.
Det är en rad med svarta fjädrar överst på masken jag bär som inte syns på bilden. Bilderna på ängeln tog jag från venedigs officiella carnevalssida då mina egna bilder blev förstörda..

söndag 15 februari 2009

Arghhh..
















Dagen började perfekt. Jag startade halv sju hemifrån för att slippa trängas på väg till Venedig. Solen sken från klarblå himmel och jag hadde gränderna nästan för mig själv när jag strosade mot Marcusplatsen. Jag köpte en ny mask som matchade jackan. Tog bilder. Sen helt plötsligt var det folk, massor av folk. Mer än det någonsin varit när jag varit på carneval. Jag fotade helt underbara dräckter och bilderna skulle ha blivit underbara. Men jag tog 125 kort cirka 20 blev ok men inte mer. Kameran gick sönder. Jag var in i en fotoaffär och det var linsen som trögade sig och släppte in för mycket ljust. Det går någurlunda ta kort där det är skugga och mulet. Men nej det blir en ny kamera. Och nästa söndag gör jag ett nytt försök med ny kamera.





Ja det var ingen idee att gräma sig jag var till ett ställe som har bra mat och åt kalv i marsalasås med tillbehör och ett gott vitt vin. Ja sen var jag och skulle köpa glass där den sura glasstjejej alltid varit. Men hon var inte där idag, jag blev nästan besviken att få en trevlig betjäning. Carnevalen var underbar, och årets ängel var en riktig. Förra året var det en man det stämde inte riktigt vad man tänkt sig. Jag såg en frän lampskärm jag köpte och jag fick ett litet paket. Jag trodde det var bara vika upp. Nej det var trettio bitar och jag har inte lyckats pussla ihop dem, vilken flopp. Det är ett projekt för min syster hon har mer tålamod än mig...Lite bilder fick jag dock jag själv är först ut..

fredag 13 februari 2009

Äntligen..




Igår var jag till Mogliano för femtielvte gången för att få mitt id-kort. Först började damen krångla att det var ett papper på huset där jag bor som skulle vara orginal. Men då fick damen som hjälpte mig sist syn på mig och kom till undsättning, det var tur för det hadde börjat koka i mig. Det visade sig att allt låg klart i en korg, de ville bara ha klartecken från polisen att de vart och kollat jag bor på uppgiven adress..Jag fick betala sammanlagt 20 euro , sen fick jag det...Jag behöver det för i stort sett allt som har med myndigheter och läkarvård att göra. Men sen när jag skulle till deras motsvarighet till sjukkassan för att få en egen läkare , lista mig hos en. Ja då var det stopp. Man kunde bara lista sig måndagar och onsdagar. Så det innebär jag får åka till Mogliano minst två gånger till, en gång för att lista mig hos läkare och sen själva läkarbesöket. Men jag är ett steg närmare i alla fall efter snart tre månader av krångel och väntan..
På bilderna id kortet, och Tony i Mogliano han skjutsade mig.

Veronicas föl




Igår fyllde Veronica år. Jag skrev till henne att igårkväll på hennes födelsedag föddes ett föl. Och att hon skulle få följa "sitt" föl här på bloggen. I år ska alla föl heta något på p. Den här lilla tösen har en mamma som heter Visa bi och pappa är den kända hingsten Supergill. Den lilla har också syskon som gjort bra ifrån sig på tävlingsbanan. En riktig liten kämpe var hon . På benen bara en timme efter hon föddes och hittade maten direkt.


Annars har det varit en trevlig dag idag med fint väder och allt arbete flöt på bra. Jag bara väntar på att det ska bli söndag och dags för carneval. Jag ska passa på att äta ute och ta något gott. Sen har jag ett speciellt ställe på Marcusplatsen jag jämt köper glass, för den är jättegod där. Där jobbar en tjej som nog är det suraste som går i ett par skor. Hon gnäller och skäller på alla kunder. Det har blivit en sport för mig och mina vänner och släktingar att köpa glass hos henne och försöka få henne att le. Vi har alla misslyckats hitintills..Få se på söndag..

onsdag 11 februari 2009

En annan dag på carnevalen





























Bilderna är från förra året..

Mera











barn

Mer carneval






Barnen gillar också carneval..

tisdag 10 februari 2009

Carnevalen
















Börjar på fredag. Men jag ska gå på Söndag då blir det nog en del foton här..Här är från förra året..